BUSUK WEII…!

Posted: July 10, 2011 in 2011
Haish..its about Few months aku menyepi dari dunia blog ni. banyak yang aku pendam dari menjadikan ceritera pada kalian. tak pasti bagi diri, untuk bermula dari pangkal cerita atau awalan story yang mungkin takde sapa yang peduli.
yeah.. takde sapa yang peduli…indeed…sepanjang brape bulan ni, banyak menjadikan aku manusia lebih heartless dari sebelum. Heartless itu aku. Yang pasti, aku masih hidup, bernafas seperti aku dahulu sepanjang 30 lebih tahun menghuni duniawi ni🙂 akan kembali aktif berblog seperti biasa jika diizinkan🙂 As for today, hari Ahad yng agak agak sengal ni, aku nak lontar kan topic aku mengenai BUSUK.. Hmmmmmmmmm
Kita terkadang menjadi lupa bila terbakar emosi kerana merasa disakiti oleh seseorang atau sesuatu padahal belum tentu sepenuhnya salah…menumpahkan segala amarah,segala rasa benci, dan sumpah seranah.mengeluarkan kata kata yg bisa menyakitkan orang yg dibenci (akulah barangkali).,mencari segala cara agar nafsu emosi dapat dilempiaskan puas.Hingga berdoa pada Tuhan agar orang yg menyakiti kita hancur lebur..merasakan sakit yg sama dengannya bah kan kalau perlu bernasib lebih buruk darinya.

Apakah itu satu yg sia sia?. menghabiskan waktu untuk menyimpan amarah dan benci,berdendam tak berkesudahan mencari segala cara untuk membalas dendam dan menuntaskan sakit hati…mengumbar sumpah seranah atas orang yg teraniaya…PADAHAL MUNGKIN JUGA ADA KEBENARAN YG TIDAK TERUNGKAP. bagaimana jika orang itu benar2 tidak bersalah.? hanya melihat dari satu sisi dan merasakan diri adalah satu satunya korban.amarah akan semakin membakar hati..mengaburkan akal yg sihat hingga tidak mampu berfikir jernih.,melelahkan hati dan menyisihkan energi positive yg ada dalm jiwa..apakah tidak sayang waktu yang terbuang hanya untuk amarah dan dendam? sedangkan TUHAN adalah MAHA PENGAMPUN dan DIA lah sang pemilik segalanya..sedangkan kita? adalah salah satu dari miliknya.

SEMOGA KITA TIDAK AKAN LUPA BAHAWA YANG SALAH TIDAK AKAN SELAMANYA SALAH. DAN YANG BENAR PUN TIDAK AKAN SELALUNYA BENAR..kerana kita ini manusia yg pernah mengalami kedua duanya..

SLAMAT BERAMAL……ADIOSSSS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s