Kenapa waktu mesti 10.09 atau 10.10? Tak boleh waktu lain ke..?

Posted: January 14, 2011 in 2011

Salam sumenya, aku datang lagi ….huhuhu, entah kenapa di pagi jumaat ni aku rasa seakan penuh idea idea yng tercetus di pala otak aku nih and…..aku ade something nak share kat korang semua.  Selepas posting blog aku yng sebelum tu, aku buka majalah…flip flip pages kerana kebosanan memuncak akal fikiran ku… then aku terperasan sesuatu….perasan tak korang yg iklan iklan jam di majalah mahupun di suratkhabar jarum jam menunjukkn pukul 10.09 ataupun 10.10..kalo korang tak percaya… korang boleh siasat sendiri..

Errrr…..Aku tak pasti kenapa, tapi aku telah membuat andaian sendiri dgn mengatakan bahawa jarum jarum jam tersebut berada dikedudukan seperti yg di sebut diatas kerana menghargai jasa jasa org yg mencipta jam tersebut, dimana saat itu… jam masih blm dicipta, dan manusia yg pertama mencipta jam berasal dari Swiss dan beliau telah berjaya menentukan pukul berapa ketika itu iaitu pukul 10.09 atau pukul 10.10 …Wallahualam..

Ni la..pic jam jam yng sempat aku kumpul dari internet, k aku out dulu ye…. nak terkucil ni…Selamat Beramal……..

         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s