Isnin buasir yang tak syok mana….

Posted: December 13, 2010 in 2010
Sempat ku amik gambo aku yng tak sempurna aka canibal. Sempat berposing depan pc aku yng hang krana baru download IE8 seketika!

“Kringgggggggg”….arrrhhhhhhh…..7.25am. Damn, Lambatttt!!!!! Cis, permulaan hari dengan makian. bukan dgn bersyukur atleast diam tanpa berkata apa sambil meneruskan golek mengolek dikala meredakan “morning glory” kendur semulajadi. Seperti yang slalu aku lakukan. 8.00am my duty as kuli batak bermula.

“It a monday dude! Monday mean pressure aka blues aka haram jadah gampang!. Ponteng je la. Dah lambat pon”. Suara Mohd Setan Lahanat Bin Abdul Iblis Keji bergema dalam benak hati aku yang masih mamai dan ngantuk. Frankly say, I’m almost consider his opinion dan maintain terlentang bongkang atas katil sambil mencari alasan bernas tuk hal tu. Otak kanan aku tetiba berfungsi dgn lancarnya mencari alasan tuk tak pergi kerja. Mencari idea tuk membuat dosa. Berdusta!. Uikh, permulaan hari yang akan memberatkan lagi bahu kiri aku.

Sayangnye nk tinggalkan batal peluk n tilam empuk aku. Tiba-tiba aku teringat appointment with one of my client for concept presentation on this afternoon. Damn, cargas setan. Biar lambat asal selamat. Tangan kanan aku terus meraba mencari hp tuk aku textkan msg to my boss. Mata aku maintain rapat terpejam. “I’m gonna be late today, boss. Stucked in heavy jam” verangannnn…..huhu, Betambah nota “budak jahat” dibahu kiri aku, yet aku datang kerja walau lewat.

“Message Delivered”. Hp aku menggigil memberi notis. Apalagi golek golek lah lagi…Kebiasaannya, menanti “morning glory” kendur secara alami. Rutin aku sebagai manusia nomal bermula. Tanpa rela sepenuhnya. Hati berkata lagi…Sayangnye nk tinggalkan batal peluk n tilam empuk aku.

“Titt”. Pass entry aku bertindak balas dgn sistem pintu punca rezeki aku di office. 10.05am. Aku buat muka toya, masuk seperti boss lagaknya. Mesen ajaib aka computer, aku active kan. Tetiba aku dengar suara sumbang gampang bersuara. Woit, Global meeting in 30 mins time…u be prepared. Aduh! Global meeting, Damn! Sumpahan ntah keberapa for this morning. Meeting yg paling horror tuk di tandang oleh semua staff office aku. Ngerinya sehebat perang vietnam dan boleh separah luka nuclear kesannya. Sayangnye tinggalkan batal peluk n tilam empuk aku. Menyesal!

Now sampai di umah masih aku teruskan kerja aku yng haram ni…adesss, tak sempat nak layan Angeliana aku errrrr…i am underpaid..!!!! aku rela kerja jual baju kat shopping centre beb! Minta maaf bebanyak pada teman teman aku..yng tadi menelipon aku…tak terlayan..bila ku jawab mulut ku tak terkata kerana lidah ku kelu seribu bahasa…kerana kpala oyak ku yng lembab ni masih berputar mencari ilham yng tak sudah! Sorry pada org yng berkenaan iatu…. Busu, Abg Shah, Sharifah…Danial haliq insyallah kalau da tamat urusan gue ..gue akan layan u all..layanan tahap kelas pertama aka gigolo terhebat huhuhuhu…!!! Whoaa…peh fuiyoohhh sempat aku update blog FB Siolll….HUHAUAHUAHAUHUA!!

Salam sayng cium muah muah…. slamat beramal…k

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s