Facebook & Us!

Posted: September 18, 2010 in 2010

Ermmmmmmm, aku da start membebel memang payah nak stop  heheheh, sekarang ni nak meluahkan pendapat aku…energy aku da mulai BOOST UP, serius kadang-kadang aku tak faham tujuan group-group kat FACEBOOK. Sekarang dah macam mengarut gila babi weiii. Dari group menuntut hak ntah apa ke benda sampai group membenci sesama manusia lain. Group benci artis itu la, anti pemimpin ini la dan banyak lagi!!! Apa faedah yang dapat dari group tu pon aku tak pasti.

Dan makin banyak group yang berdasar kaum/bangsa/negeri tertentu. Semakin berpuak-puak la kita kan??!! Tapi aku tak boleh nak nafikan yang manusia memang suka mencari persamaan. Sebab tu yang boleh terwujud kumpulan kumpulan berdasar minat,agama,negeri,bangsa ni.

FACEBOOK sekarang jugak dah tak selamat. Apa saje yang kita tulis, letak pasti boleh jadi bahan kebencian. Jadi bukti di mahkamah pon boleh kot….Hahahahah. Dan bahan mencari musuh. Macam kes 2 KIMAK HARAM KAFIRUN, bangsa bukan Melayu yang mengutuk bangsa Melayu, then tak lama lepas tu kes ada orang perempuan semenanjung maki perempuan Sarawak, sebab rampas laki dia ke apa tah then kes hina Islam dan Nabi Muhammad.

Trend sekarang ni, print screen apa yang tertulis then tag ramai ramai orang dekat pic tu. Then end up kita pulak maki, menghina bangsa/agama diorang. Lepastu tubuhkan group membenci diorang .Or kononnya group yang menuntut mereke meminta maaf. Then makin ramai yang join maki hamun sumpah seranah nih. So, now aku tak nampak sekarang apa bezanya KITA dan MEREKA!!!!

Sometimes aku rasa orang MELAYU kita ni macam tak sensitif. Tapi kadang-kadang over sensitif pulak. Atau mungkin kita sensitif tak bertempat???? Nak cerita pasal reaksi kita terhadap isu-isu macam ni lagi la….10 entry pon tak habis. Apa-apa pun pengajarannya berhati-hatilah atas setiap yang kita taip di facebook, blog or tempat2 lain di dunia maya ni. Jangan jadi mcm aku..aku jenis pakai MENCARUT je…and seperti biasa ayat recycle aku ” Gi MAMPOOSSS”!!! so far aku tak terbabit dengan GROUP GROUP ni!! Trima kasih bebanyak….kakakakaka

maaflah…pic ni takde kena mengana ngan Topic kali nih, anyway..Monkeys gives BLOWJOB too…! hauahuahauhauahuaaaa….!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s