Dammn KL punya system jalan raya!

Posted: September 2, 2010 in 2010

Semenjak menjak aku keluar msia…ni, mcm rindu lak ngan suasana negeri malaya. Rindu ngan corat carit onak kebodahan nyata system jalan raya hahahahahha…System akal ku di Singapura berbeda….tak sama macam aku di  di Msia. Even system jalan raya Brunei pun tak sama mcm KL…Seriously kat sini aku lebih tenang ..aman giler beb…especially menempuhi perjalanan ke tempat kerja berbanding di Msia…Kalau di Spura atau Brunei, pun rasa rasanya aku kuar rumah 7.45am juga, Tapi taklah segampang perjalanan aku waktu aku di KL dulu Aku masih ingat lagi…masa dulu di KL minggu kedua waktu baru bekerja. kalau ikut peredaran masa yg masuk akal, aku boleh sampai opis yang dlm 8.30am Paling haram jadah pon kalau jem teruk, aku akan sampai 8.45am. TAPI, ade satu pagi tu antara pagi yg paling haram satheyy syaiton key batcheyyy! Ntah apa HANTU duk kat Jalan Tun Razak pon aku tatau…??!! Masa kat bulatan segambut, aku dah nampak Jalan Kuching jem giler tak bergerak, so aku sepantas kambing amik Bukit Tunku ikut belakang. Sampai kat CoWkit tu dlm 8.15am, and nak masuk kg baru dah start jem giler brabisss. Memulanya waktu tu aku sabar…pastu sabar lagi..dan sabar jugak lagi…masih bersabar sambil bersiul. Maintain cool selepas aku dah pergi  beli roti canai ngan teh tarik, aku terus ilang sabar! Aku hon sepanjang jalan kg baru tu…kat depan jem sampai jalan tun razak and polis traffic tgh duk rileks kat tepi tgk kereta stucked! WTH! Lahanat tul!!

Masa tu dah pukul 8.45am tau tak..apa kejadahnye jem mcm setan gondol kat depan tuh? dah tau jem situ pagi pagi..jagalah lalu lintas supaya tak jem..ni kadang kadang traffik light 1st ade polis jaga, 2nd traffic light takde. Pastu bila kau kasi kreta laluuuu je kat 1st traffic light, second traffic light dah stuck sebab nak tunggu hijau.ape lanchau weii..???!!!aku pusing balik kat petronas kg baru gi cilok jln sultan ismail..lega sikit. Penyudahnya aku sampai opis kul 9am.Tahniah KL! Tahniah aku ucapkan…sistem jalan raya anda sungguh sukses sekali. aku suka sekali yahooo….! sistem pemparitan korang pon bagus, ponnnnn aku suka! system polis traffic jaga lalu lintas pon superb sundeeel.. susah beb nak jumpa polis officer yg berdedikasi tahap Mark Gaban mcm tuh..consider la sikit..dah tau jalan tun razak mcm gampang pagi2..amik initiative la. Tempatkan 2-3 org polis traffic kat area situ..situ kalau jem bukan kecik anak..dah mcm nak melontar kat Jamratul Aqobah pon ade..Actually benda ni dah bertahun tahun dah..takde pape action pon korang hambik..duk recruit polis polis muda yg poyo abis spm..dpt pegang pisto sol excited mcm dpt pegang tetek ROZITA CHE WAN..bengang betul aku wei….Kadang kadang aku rasa mcm wasted giler duk KL nih..baik aku duk Batu Pahat jer, kerja kat kampung, naik beskal…rilek ajer. Tak ke babi kan..??? rosak kedatangan aku for that minggu kedua inpression kat company tu….. kalau jem mcm ni gak, aku ingat  nak parking tgh2 jalan tun razak tu, tinggal kereta masuk opis. hahahahhahaha….lantak la korang….huhu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s