Pls FUCK ur self part 3

Posted: January 23, 2010 in 2010

Ok…this shit is getting more stimmy and dirty yawns!!! aku yang sememangnya dikenali sebagai kepala hungkal dan tak dengar kata dari kecil, membuatkan pendirian aku tentang sesuatu perkara tu tetap utuh dan sukar di ubah..tak kira lah andai perkara yang aku cuba pertahankan itu benar or tidak…aku tetap dengan pendirian aku! setidaknya aku mempunyai pendirian jati diri yang tegas as lelaki.

tetapi mengenai JEJAKA JAMBU AWARD ni…sememangnya tiada ruang kompromi untuk berkata setuju!!!

kerana ianya seolah mengkhianati kamu sejenis aku sendiri, iaitu kaum Adam yang sememangnya dikenali sebagai maskulin. Walaupun lelaki itu bersifat lembut, pastinya lelaki lembut tersebut tidak mahu dianggap lemah dan mempunyai ego tuk menidakkan kelembutan itu. dan ini mmg natural instinct of human yang dilahirkan dengan zakar di kelengkangnya, atau perkataan mudahnya, lelaki.

Ok, berbalik pada cerita Jejaka Jambu Award ni…here is the respond from the organizer itself: (copy and paste from the previous entry)

———————————————————————————————-
LELAKI JAMBU ADMIN berkata…

Salam..
Kami dari admin Lelaki Jambu Malaysia amat terkilan dengan hasil tulisan adik. Perlu diingat, that event bukanlah sebuah competition yang memalukan contestant tetapi ia lebih kepada aktiviti group lelaki jambu untuk memeriahkan suasana dalam facebook.

Kami menerima respon baik walaupun pada awal2nya kami hanya suka2 membuat group ini.

Ahli group meminta kami menjadikannya satu pertandingan serius walaupun dibuat secara online.

Buktinya, kami menerima banyak penajaan daripada individu dan syarikat2 tertentu, tetapi hadiah yang besar2 kami terpaksa menolak memandangkan hadiah itu terlalu besar untuk pemenang yang terpilih.

Kami juga menerima offer daripada sebuah modelling agency untuk menaja final runaway di area kuala lumpur.. namun itu pun kami tolak krn ia akan menyusahkan calon yang berada diluar KL. Kami tak nak ia menjadi sebuah event seperti Hero Remaja, Lelaki Maskulin dan sebagainya kerana Event ini khas untuk Facebooker yang menjadi ahli group Lelaki Jambu yang kini meningkat menjadi 1500 orng.

Kami juga tidak pernah menyediakan kontrak kepada calon. Kami telah memberi mesej kepada Modelling Agency untuk berhubung terus kepada calon atau ahli group lain kerana kami tidak memegang private info mengenai calon jika mereka ingin mndapatkan khidmat sbg seorang model.

Ingin ditegaskan lagi, event ini adalah aktiviti group untuk menghangatkan group lelaki jambu dan mewujudkan suasana yang lebih meriah dan ceria didalam facebook. Kebanyakan calon juga berterima kasih kepada kami kerana kami berjaya membuat profil facebook mereka diADD oleh ramai orang..

Janganlah menuduh kami yang bukan2.. kami faham jika ramai yang tersalah anggap dengan this event.

Kami memohon maaf jika event ini membuatkan sesiapa berasa tidak selesa.. cuba dulu lihat group kami… percayalah, apabila anda semua menjadi ahli group kami, gerenti korang akan bersetuju event ini perlu dibuat… Untuk hiburan semata-mata..

2010 Jan 22 16:31

dan ini lagi…

Lelaki Jambu berkata…

Untuk pengetahuan adik juga, group Lelaki Jambu Malaysia akan dinaiktaraf menjadi sebuah kelab berdaftar… namun nama kelab akan ditukar.

TQ

———————————————————————————————-

ini reaksi aku terhadap kedua-dua comments tersebut:

to Mr Jejaka Jambu: (Dont call me adik..i know u r much younger than me!!! and i even know ur real name!)

this is just my monkey nature la; curious about 2 issues from what you’ve point out at yr comment’s above:

1. If this shit are so fucking mesmerizing as what have u said, i mean pasal hadiah meletop la, modelling agency la, runaway la bla bla and so on, why don’t u just accept it??!!

alasan yang anda bg tu tak munasabah langsung!! sumpah it really crap and cheap reasons…korang kata it just for fun, but coz of the sambutan hangat…korg make it jadi serius now..so, why dont you guys just make it really serious, i mean really-really serious? just FYI, even Hero Remaja or Maskulin or Eligible Bachelor nak dapatkan sponsorship pon payah ok..i knew it coz im in this kind of line…dont ask me what is my works is, coz it been my periuk nasi since aku kerja!!! ni korang datang BERGOLEK, lepaskan camtu jek??!! confused!

alasan kasihan pada yang di luar KL, what the fuck the reason??!! kalau depa dah beria mau join, depa tau la the pro and cons dia!!! fuckkkkkked for ur answer!!

? a BIG QUESTION MARK THERE ?

kalu camtu aku pon leh cakap yang aku used to be a commercial model on tv & print ads back years 2000-2005/6(thats a fact ok!) and dapat offer tuk jadi host American Next Top Model, but tolak coz bayaran terlalu mahal and takut aku membazir beli baju branded nanti…

get my point here adik JEJAKA JAMBU??!!

2. If it really getting official ngan nak registered with the ministry of so-what-ever-it -is, why do you need to change the name?? coz korang yang terlalu gah with JEJAKA JAMBU NI…all the suddent nk change the name??

pelik, confused and kinda xde pegangan kot this kind of organizer??

DONT U GET IT??!!

this award been fucked by everybody because of the name adik oit. It name itself dah memalukan maruah lelaki yang sememangnye dikenali ngan kemaskulinannya…xkisah la if sassy or lembut…it doesnt matter, dah nama lelaki, tetap lekaki…

but why Jejaja Jambu??!! Asal tak dari awal guna Most Eligible Teen Award ke? or Belia X-Factor Malaysia ke? but why Jejaka Jambu?! pastu nk tukar nama for register coz korg pon malu with that name kan??!!

just admit it that we have a point here to fucked it out!!!

if dari awal korg tak guna perkataan JEJAKA JAMBU tu, sumpah aku xkutuk camni and tak kan wujudnya entry di kebanyakkan blog lain yangmenyumpah seranah award ni…it all just coz of the name adik oit!

salam n peace no war🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s